هوش مصنوعی در رسانه - انقلاب دیجیتالی یا تهدیدی برای روزنامه نگاری؟
به گزارش سرویس علم و فناوری وبپیما به نقل از همشهری - یکتا فراهانی: ششمین نشست از سلسله نشست های تخصصی رسانه ای در همشهری با حضور پروفسور اکبر مأنوسی، استاد دانشگاه کارلتون کانادا، و دکتر فردین شورج، استاد دانشگاه، برگزار شد. در این نشست تغییرات ساختاری رسانه ها تحت تأثیر هوش مصنوعی و همچنین چالش ها و فرصت های ناشی از این تحول مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
فرصت ها؛ رسانه ای سریع تر و دقیق تر
ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT و Bard می توانند گزارش های خبری اولیه را به سرعت تولید کنند که این امر به رسانه ها کمک می کند تا در انتشار اخبار، سرعت بیشتری داشته باشند.
هوش مصنوعی قادر است با تحلیل رفتار کاربران، محتوای شخصی سازی شده را به آن ها ارائه دهد که این موضوع می تواند باعث افزایش تعامل کاربران با رسانه ها شود.
ضرورت سرمایه گذاری و انجام تحقیقات
پروفسور اکبر مانوسی، استاد دانشگاه کارلتون کانادا با اشاره به قدرت هوش مصنوعی با دامنه وسیع و گسترده اطلاعات متنوع و متمرکزشدن در حوزه های مختلف بر خلاف ذهن انسان اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر نسخه های زیادی از هوش مصنوعی در اختیار مردم از جمله gpt۴ , ۴۰ قرار دارد که بعضی از آنها می تواند در دویست و سی میلیونیم ثانیه پاسخگوی سوالات مخاطبان باشد. همچنین آپ های چندرسانه ای هم می توانند گزینه های خوبی برای استفاده در رسانه باشند.
به عقیده این استاد دانشگاه در حال حاضر در زمینه هوش مصنوعی در بیشتر کشورها میلیاردها دلار سرمایه گذاری می شود و برای استفاده همه رشته ها نیز هوش مصنوعی وجود دارد. اما می توان گفت به طور مشخص هوش مصنوعی برای رسانه و مطبوعات وجود ندارد؛ اما رسانه ها می توانند از انواع هوش مصنوعی استفاده کنند.
پروفسور مأنوسی می گوید کشور ما هم باید بتواند ضمن سرمایه گذاری در این زمینه در مراکز تحقیقاتی به جای کپی کردن در این زمینه، خودش با ایجاد خلاقیت بیشتر در این خصوص خصوص فعالیت داشته باشد.
به عقیده او با توجه به وجود متخصصان حاذق و خبره در زمینه هوش مصنوعی در دانشگاه های مختلف در سطح کشور ؛ حق جوانان ماست که بتوانند از چنین خدماتی بهره مند شوند. چون هر گونه سرمایه گذاری در این حوزه می تواند با بازگشت سرمایه بسیار بیشتری همراه باشد.
استفاده از هوش مصنوعی با نظارت انسانی
درحالی که هوش مصنوعی توانسته است رسانه ها را کارآمدتر و سریع تر کند، اما چالش های اخلاقی، شفافیت و دقت همچنان مسائلی حیاتی هستند که باید به آن ها توجه شود. به همین دلیل، استفاده از این فناوری در روزنامه نگاری باید با نظارت انسانی همراه باشد تا بتوان از مزایای آن بهره مند شد و هم زمان از آسیب های احتمالی جلوگیری کرد.
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع: همشهری آنلاین