نظر ایرانی ها درمورد اکسیر سبز ژاپنی
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر وبپیما به نقل از همشهری - همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: این نوشیدنی، یک تقابل تمام عیار میان سلامت و ذائقه است که جهان را درنوردیده و حالا در ایران نیز طرفداران و منتقدان خود را دارد. جالب است بدانید که محبوبیت جهانی ماچا به قدری افزایش یافته که اقتصاد آن را نیز تحت تأثیر قرار داده است. در حال حاضر نیمی از کل ماچای تولیدی ژاپن به کشورهای دیگر صادر می شود و گزارش ها از احتمال بروز بحران کمبود این محصول در آینده نزدیک خبر می دهند. در واکنشی کم سابقه، ۲غول تولید چای در ژاپن، «ایپودو تی» و «ماروکیو کویامائن» برای نخستین بار در تاریخ خود برای خرید ماچا محدودیت تعیین کرده اند.
این تب جهانی، سؤالی مهم را برای مصرف کننده ایرانی ایجاد می کند؛ اینکه آیا هر پودر سبزی که در کافه ها عرضه می شود، ماچای اصیل است؟ متین، یکی از کاربران به این موضوع با دید تردید نگاه می کند و می نویسد: «حق دارید ماچایی که تو کافه ها می دن رو نخورین! ۴۰گرم ماچای اصل حدود ۳میلیون تومن درمیاد. واقعا فکر کردین ماچای اصل می دن بهتون با ۱۵۰هزار تومن؟»
این موج البته به خلاقیت های جالبی نیز منجر شده است؛ آنچنان که پریا، کاربر دیگری از اصفهان خبر می دهد: «تو اصفهان گز و ماچا رو با هم ترکیب کردن اسمش رو گذاشتن گاچا!»؛ ترکیبی که نشان می دهد این پدیده جهانی چگونه در فرهنگ های محلی بازتولید می شود و این هم نمونه های دیگری از واکنش کاربران فضای مجازی به این خوراکی تازه وارد:
- چشمام رو بستم و نخستین قلپ ماچا رو که خوردم، برای چند لحظه حس کردم گوسفند ماده ای هستم وسط مزارع سوئیس!
- نظریه نامحبوب: ماچا اصلا خوشمزه نیست و مزه چمن می ده.
- ماچا چیه! ما چای دوست داریم.
- می خوام یه آیتم بزنم اسمش رو بذارم «فاچا»؛ فالوده شیرازی و ماچا.
- امروز از چت جی پی تی پرسیدم: ماچا واقعا مزه لجن و ماهی می ده؟ گفت: ماچای ارزون و بی کیفیت اون مزه رو می ده. پرسیدم: ماچای خوب مزه چی می ده؟ گفت: مزه علف!
- حماسه ای دیگر از قم: «سوچا» یعنی سوهان + ماچا
- نخستین بار ماچا گرفتم، طعم سبزی آش رشته توی شیر می داد.
- ماچا چیه؟ ما خودمون آب طالبی داریم!
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع: همشهری آنلاین