• تیم محتوای وبپیما
  • جمعه 13 تیر 1404
  • 19 دقیقه

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

به گزارش سرویس بین الملل وبپیما به نقل از همشهری - سعیده مرادی، در این هیئت ها ذاکران و خطیبان اهل بیت(ع) به اجرای برنامه می پردازند. در این هیئت ها عزاداران با شیفتگی پای سخنان سخنرانان نشسته و با روضه و مداحی نوحه خوانان، به سینه زنی می پردازند. برخی از این هیئت های روضه خوانی را در این گزارش معرفی کرده ایم.

نام مقصد: هیئت محبان فاطمه الزهرا(س)

نشانی: خیابان آزادی غرب، بزرگراه یادگار امام(ره)، مهدیه امام حسن مجتبی(ع)

نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس: دانشگاه شریف

نزدیک ترین ایستگاه مترو: دکتر حبیب الله

معرفی: مهدیه امام حسن مجتبی(ع) وابسته به هیئت رزمندگان غرب تهران است. مراسم عزاداری در این حسینیه از ابتدای محرم آغاز می شود و تا روز عاشورا ادامه دارد.

عزاداری سحرگاهی

اگر صبح زود را برای نیایش و گریه بر حسین(ع) برگزینید، هیئت محبان فاطمه الزهرا(س) ازجمله هیئت هایی است که مراسم عزاداری آن در ایام محرم ساعت ۵صبح برگزار می شود. مداح این هیئت سعید حدادیان و شیخ اسماعیل رمضانی نیز سخنران آن است. وجود مقبره ۶ شهید گمنام در کنار مهدیه امام حسن مجتبی(ع) باعث شده تا این محل حال و هوای خاصی خصوصا در ماه های محرم و صفر داشته باشد. در قسمت بانوان هیئت هم محلی برای نگهداری از کودکان تدارک دیده شده تا مادران چند ساعتی را بدون دغدغه به عزاداری بپردازند.

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

نام مقصد: هیئت ریحانه الحسین(ع)

نشانی: بزرگراه اشرفی اصفهانی، باغ فیض، خیابان ۲۲بهمن

نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس: بنفشه

نزدیک ترین ایستگاه مترو: شهید اشرفی اصفهانی

معرفی: متولیان مجتمع فرهنگی مذهبی ریحانه الحسین(ع) در ماه های مختلف سال به مناسبت های مذهبی برنامه های سخنرانی، مداحی و مرثیه سرایی تدارک می بینند.

پذیرایی در چایخانه رضوی

هیئت ریحانه الحسین(س) در غرب تهران به رسم هر ساله از روز اول محرم برنامه های عزاداری خود را آغاز کرده و این مراسم به مدت ۱۱روز تا روز عاشورا ادامه دارد. در این ایام بعد از نماز مغرب و عشاء شیخ مهدی طباخیان به سخنرانی می پردازد و مداحی و مناجات خوانی هم توسط سیدمجید بنی فاطمه انجام می شود. وجود چایخانه امام رضا(ع) در ورودی هیئت و عطر چای متبرک رضوی حال و هوای خاصی به این مکان می دهد.

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

نام مقصد: هیئت رایت العباس(ع)

نشانی: چیذر، میدان ندا، خیابان هاشمی علیا

نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس: تجریش

نزدیک ترین ایستگاه مترو: قیطریه

معرفی:آرامگاه امامزاده علی اکبر(ع) چیذر پایگاهی مذهبی و فرهنگی در شمال تهران است و برنامه عزاداری محرم توسط هیئت رایت العباس(ع) در آن به طور ویژه برگزار می شود.

عزاداری کنار گلزار شهدا

هیئت رایت العباس(ع) از اول محرم به مدت ۱۱ شب در امامزاده علی اکبر(ع) برنامه دارد. عزاداری این هیئت از ساعت ۱۶ با سخنرانی شیخ مصطفی کرمی و مرثیه سرایی حاج محمود و حاج محمد کریمی آغاز می شود. گلزار شهدایی که در حیاط آرامگاه امامزاده علی اکبر(ع) به خاک سپرده شده اند، حال و هوای معنوی خاصی به این آرامگاه بخشیده است. سالن بزرگ این آرامگاه، در ماه های محرم و صفر محل برگزاری عزاداری به سبک سنتی و حضور دسته های سینه زنی است. در فضای صحن امکاناتی ازجمله سرویس بهداشتی، آبخوری، وضوخانه و فروشگاه فرهنگی – مذهبی و... برای رفاه مردم وجود دارد.

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

نام مقصد: هیئت رزمندگان مکتب الحسین(ع)

نشانی: خیابان قزوین، آستان مقدس امامزاده معصوم(ع)

نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس: امامزاده معصوم(ع)

نزدیک ترین ایستگاه مترو: بریانک

معرفی:امامزاده معصوم(ع) از نوادگان امام محمدباقر(ع) بوده و بنای بقعه آن در زمان شاه عباس صفوی شکل گرفته است. بنای این امامزاده سال ۱۳۷۶به ثبت ملی رسید.

روضه خوانی در بقعه تاریخی

سال هاست هیئت رزمندگان مکتب الحسین امامزاده معصوم(ع) به اجرای برنامه در مناسبت های مختلف ازجمله محرم می پردازد. آیین عزاداری محرم امسال در هیئت مکتب الحسین(ع) نیز، از اول محرم تا روز عاشورا از ساعت ۱۶با نوای مداح اهل بیت(ع) نریمان پناهی و سخنرانی حجت الاسلام مهدی حسن آبادی همراه است. در امامزاده معصوم(ع) همچنین ادای نذور مرتبط با عزاداری سید و سالار شهیدان انجام می شود. در اربعین حسینی هم در کنار عزاداری، اطعام عزاداران انجام خواهد شد.

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

نام مقصد: هیئت آیین حسینی

نشانی: خیابان شیخ بهائی میدان ده ونک آستان مقدس امامزاده قاضی الصابر(ع)

معرفی: مرقد امامزاده قاضی الصابر(ع) در همه ایام سال، به عنوان قطب گردشگری مذهبی در پایتخت، میزبان زائران پرتعداد است.

میزبان عزاداران حسینی

در ایام محرم این بقعه شلوغ تر از همیشه بوده و شب ها، هیئت آیین حسینی در آن برنامه برگزار می کند. مراسم سخنرانی توسط حجت الاسلام رفیعی و نوحه خوانی توسط حاج میثم مطیعی انجام می شود. معمولا مراسم عزاداری از شب اول محرم شروع شده و تا روز عاشورا ادامه دارد. آستان مقدس قاضی الصابر(ع) به ویژه روزهای نهم و دهم محرم میزبان هیئت های عزاداری زنجیرزن، سینه زن و عموم عزاداران حسینی است. علاقه مندان به شرکت در آیین سوگواری و سینه زنی می توانند دهه اول محرم بعد از نماز مغرب و عشا در امامزاده حضور داشته باشند.

بقعه ای به قدمت قاجار

گنبد فیروزه ای آستان امامزاده قاضی الصابر(ع) را، بعد از گذر از دیوارهای دانشگاه الزهرا(س)، در خیابان ده ونک به راحتی می توان دید. امامزاده قاضی الصابر(ع) از نوادگان امام زین العابدین(ع) بوده و از مکان های زیارتی ده ونک به شمار می آید که هر ساله میزبان زائران و گردشگران زیادی است. بقعه امامزاده قاضی الصابر(ع) سال ۱۳۰۲هجری قمری توسط مرحوم «میرزا یوسف مستوفی الممالک» صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. یک سال بعد میرزا یوسف مستوفی الممالک صدراعظم ناصرالدین شاه، وقتی داشت باغ وقفی بزرگ خود را در ونک آباد می کرد، بقعه هشت ضلعی زیبایی هم بر مرقد ابوالقاسم علی بن محمد معروف به قاضی الصابر(ع) ساخت که سنگ مرمر با خطوط و اشعار شیوا و ضریح چوبی و تزیینات کاشی کاری و حسن سلیقه فراوان در آن به کار برد.

سوگواری با نوای مداحان در کوچه های پایتخت

منبع: روزنامه همشهری

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.


منبع: همشهری آنلاین