• تیم محتوای وبپیما
  • سه شنبه 25 دی 1403
  • 14 دقیقه

شروع عصر جدید نجوم - مشاهده ستارگان فردی در کهکشانی 6.5 میلیارد سال نوری

به گزارش سرویس علم و فناوری وبپیما به نقل از همشهری - یکتا فراهانی: کشف منحصربه فرد دانشمندان در شناخت بهتر ستارگان نه تنها مرزهای نجوم را جابه جا کرده؛ بلکه فرصت بی نظیری برای بررسی تکامل کهکشان ها، ماهیت ماده تاریک و چرخه زندگی ستارگان فراهم کرده است.

این کشف که در مجله Nature Astronomy منتشر شده، تنها آغاز یک مسیر پرهیجان در نجوم است. تلسکوپ جیمز وب با استفاده از فناوری های پیشرفته اش به ما این امکان را می دهد که درک بهتری از ستارگان و کهکشان های دوردست پیدا کنیم و در آینده به کشف های شگفت انگیزتری در زمینه های مختلف، از جمله مطالعه ماده تاریک و تکامل کهکشان ها، دست یابیم. این تلاش ها نه تنها مرزهای علم را گسترش می دهند، بلکه می توانند به حل برخی از بزرگ ترین معماهای کیهان شناسی کمک کنند.

شروع عصر جدید نجوم - مشاهده ستارگان فردی در کهکشانی 6.5 میلیارد سال نوری

کهکشان Dragon Arc ؛ یک جادوی کیهانی

کهکشان «Dragon Arc» به کمک خوشه کهکشانی «Abell ۳۷۰» مشاهده شد که نقش یک عدسی کیهانی را ایفا می کند. این خوشه گرانشی، نور کهکشان Dragon Arc را می کشد و تقویت می کند و ساختار مارپیچی آن را به یک کمان کشیده تبدیل می سازد. اثر ماکرو لیزینگ (عدسی گری گرانشی در مقیاس بزرگ) به دانشمندان این امکان را داد که برای اولین بار ستارگان فردی در کهکشان دوردست را شبیه سازی و مشاهده کنند.

شروع عصر جدید نجوم - مشاهده ستارگان فردی در کهکشانی 6.5 میلیارد سال نوری

شکار ۴۴ ستاره فردی در کهکشان دوردست

مطالعه ای که تحت هدایت یوشینوبو فوجاموتو از دانشگاه چیبا در ژاپن انجام شد، ۴۴ ستاره فردی در کهکشان Dragon Arc را شناسایی کرد که بزرگ ترین تعداد از ستارگان شناخته شده در چنین کهکشان دوردستی است. این یافته ها گامی بزرگ در مطالعه کهکشان های دور است؛ جایی که ستارگان معمولاً به دلیل فاصله زیاد، به شکل یک درخشش ترکیبی به نظر می رسند.

ستارگان سرخ ابرغول؛ کشف نوع جدیدی از ستارگان دوردست

ستارگانی که در Dragon Arc مشاهده شدند معمولا از نوع «سرخ ابرغول» بودند ستارگان غول آسا که به پایان عمر خود نزدیک می شوند، مشابه به ستاره بیتلجوس در صورت فلکی شکارچی. این کشف با دیگر کشفیات قبلی که اغلب ستارگان آبی ابرغول را شناسایی کرده بود، تفاوت دارد و نشان می دهد که تلسکوپ جیمز وب می تواند ستارگان سردتر را از طریق قابلیت های مادون قرمزی خود شناسایی کند.


شروع عصر جدید نجوم - مشاهده ستارگان فردی در کهکشانی 6.5 میلیارد سال نوری

ماده تاریک و تکامل کهکشانی؛ گامی به سوی درک بهتر جهان

به گزارش سایت Earth این کشف تأثیرات عمیقی بر درک ما از جهان دارد. مشاهده ستارگان فردی در کهکشان های دوردست به دانشمندان این امکان را می دهد که ساختار عدسی های گرانشی را مطالعه کنند و روشی نوین برای بررسی ماده تاریک که بر تشکیل کهکشان ها تأثیر می گذارد، پیدا کنند. علاوه بر این، هم راستایی ستارگان میکرو لنزینگ، پنجره ای به ویژگی ها و رفتارهای جمعیت های ستاره ای دوردست می گشاید.

گام های بعدی: کشف بیشتر ستارگان در کهکشان های دوردست

Dragon Arc تنها آغاز کار است. مشاهدات آینده با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، انتظار می رود که ستارگان بیشتری را در کهکشان های دوردست کشف کند و مطالعات دقیقی درباره چرخه زندگی و تعاملات آن ها انجام دهد. این تلاش ها می تواند به کشف صدها پروفایل ستاره ای منجر شود که درک ما از تکامل کهکشان ها را در طول میلیاردها سال گسترش دهد.

باز کردن اسرار کیهان؛ کشفیات جدید در راه است

این کشف تاریخی نشان دهنده پتانسیل عظیم تلسکوپ جیمز وب و عدسی گری گرانشی برای گسترش مرزهای نجوم مشاهده ای است. با شبیه سازی و شناسایی ستارگان فردی که میلیاردها سال نوری از ما فاصله دارند، دانشمندان در حال گشودن بعضی از بزرگ ترین معماهای کیهان هستند؛ از طبیعت ماده تاریک گرفته تا پیچیدگی های تکامل کهکشان ها. این مطالعه درواقع، مسیر را برای کاوش های عمیق تر در کیهان هموار می کند و پایه گذار مطالعات آینده است که درک انسان ها را از جایگاه خود در کیهان گسترش خواهد داد.

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.


منبع: همشهری آنلاین