• تیم محتوای وبپیما
  • پنج شنبه 8 خرداد 1404
  • 8 دقیقه

گشت و گذار در خانه هفت دری خیابان امیرکبیر

به گزارش سرویس بین الملل وبپیما به نقل از همشهری - همشهری آنلاین: یکی از ویژگی های معماری ایرانی و اسلامی این عمارت هفت در بودن آن است. این خانه حدود ۱۲ هزار متر مربع مساحت دارد که به شکل مثلثی در میان کوچه های میرزا محمود وزیر، کوچه محدث و کوچه وزیری احاطه شده است. کوچه سرای وثوق الدوله (محدث) به نام عصمت السلطنه (همسر محمد قوام الدوله) یا کوچه سوراخی معروف بوده و فضای سبز و پارک فعلی موجود نیز، در آن زمان به عنوان کالسکه خانه در کنار خانه اصلی مورد استفاده بوده است. در مجاورات این خانه، حمام قوام الدوله قرار داشته که درگذشته از این خانه دری به حمام باز بوده است.

این خانه چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته که مهم ترین اونها در سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ توسط محمد کریم پیرنیا انجام شد. خانه وثوق الدوله به عنوان نمادی از معماری عصر قاجار شناخته می شود و همین موضوع محبوبیت این بنای تاریخی را دوچندان کرده است.

گشت و گذار در خانه هفت دری خیابان امیرکبیر

خانه قوام الدوله در دو طبقه ساخته شده و دارای هفت در است. دو بادگیر عمارت هم به طور کامل قرینه با یکدیگر ساخته شده اند و در ساخت آن ها نیز از چوب و آجر استفاده شده است. همچنین نظم و تقارن در جاهای دیگر این عمارت نیز یافت می شود؛ برای مثال تقارن در تزیینات و نمای ساختمان، از جمله دیگر ویژگی های این ساختمان قدیمی است.

زیرزمین عمارت قوام الدوله در زیر تالار آینه و در قسمت شمالی ساختمان قرار دارد. نور دورن این قسمت، توسط روشنایی خورشید تامین می شده است و وجود آجر های لعاب دار آبی رنگ، به زیبایی این قسمت افزوده است.

طبقه همکف هم دو تالار اصلی دارد و علاوه بر این دو تالار نیز سه اتاق و یک راهرو در آن ساخته شده است. طبقه فوقانی، یعنی طبقه دوم هم شش اتاق و چند راهرو دارد؛ اتاق های این قسمت ۶۰ سانتی متر عرض دارند. ارتباط راهرو های طبقه دوم به هم، از طریق همین در ها است. در دیگری نیز وجود دارد که به هال میان اتاق ها باز می شود. این هال تنها راه ارتباطی میان اتاق های شمالی و جنوبی در این طبقه است.

گشت و گذار در خانه هفت دری خیابان امیرکبیر

منبع: روزنامه همشهری

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.


منبع: همشهری آنلاین