• تیم محتوای وبپیما
  • شنبه 20 بهمن 1403
  • 12 دقیقه

دهمین جشنواره بازی های رایانه ای فجر به پایان رسید

به گزارش سرویس علم و فناوری وبپیما به نقل از همشهری - در این جشنواره که به همت بنیاد ملی بازی های رایانه ای و در سالن حجاب تهران برگزار شد، برترین های صنعت بازی های رایانه ای کشور حضور داشتند و در بخش های مختلف با یکدیگر رقابت کردند. همچنین نشست ها، پنل ها و کارگاه های گوناگونی هم در طول ۳ روز برگزاری جشنواره برگزار شد که می توان آنها را از نقاط قوت دهمین جشنواره بازی های رایانه ای فجر دانست.

نیاز به ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه

علیرضا فراهانی مدیر بهبود کسب و کار بنیاد ملی بازی های رایانه ای درباره مهم ترین چالش های این صنعت، گفت: «ما از صنعت بازی سازی دنیا عقب هستیم، چون به طور کلی دیر به این حوزه ورود کردیم. این صنعت در کشور ما هنوز یک نهال نوپا است.» او با بیان اینکه جذب سرمایه در صنعت بازی سازی اهمیت دارد، افزود: «به همین دلیل رویداد سرمایه گذاری را به جشنواره اضافه کردیم و از حاکمیت خواستیم اگر بودجه نمی دهد، حداقل یک سرمایه گذاری برگشت پذیر انجام دهد. سعی کردیم این نگاه را به مجموعه دولت و حاکمیت نیز منتقل کنیم. احساس می کنم حاکمیت اصلا اطلاعی از روند بازی سازی کشور و تاثیرگذاری آن در سایر کشورها ندارند. اگر وعده ای داده می شود باید عملی هم بشود. در رویداد سرمایه گذاری توانستیم افراد و مجموعه هایی را جذب کنیم و این نتیجه آگاهی رسانی به افراد و نهادها است. به زعم بنده این صنعت حداقل نیازمند ۳هزار میلیارد تومان سرمایه است.»

رشد در سال های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸

«امین شهیدی» مدیر یکی از استودیوهای ساخت بازی می گوید: «درحال حاضر بازی هایی که در این چند سال منتشر شده به اندازه کافی رشد نکرده تا بتوانند فضای بازی را برای تولید و پیشبرد به وجود بیاورند که در این میان مسائل مختلفی در این رشد پایین دخیل است.» او افزود: «فروش بازی های ویدیویی بعد از سال ها در سال۲۰۲۳ افت کرد و در بهترین حالت در سال ۲۰۲۵ میزان کمی رشد می کند، اما در سال۲۰۲۶ پیشرفت خود را شروع خواهد کرد. از سوی دیگر پیش بینی می شود که بازارهای کامپیوتری طی سال های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ سرعت خود را افزایش دهد، چراکه رشد استیم به عنوان پلتفرمی در میان بازیکنان جهانی به ویژه در کشورهای درحال توسعه هنوز وجود دارد.»

برندگان غزال زرین بخش های مختلف جشنواره

محمدامین حاجی هاشمی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای و دبیر جشنواره بازی های رایانه ای فجر گفت: در این جشنواره ۲۲۸ اثر در بخش های رقابتی وجود داشت که بیشتر آنها بازی های تلفن همراه بود. همچنین در بخش نمایشگاهی بیش از ۵۰ شرکت و تیم حضور داشتند.» به گفته او، در کل رویداد نیز بیش از ۳۰۰شرکت و تیم بازی ساز حضور داشتند.

مراسم اهدای غزال زرین به منتخبان دهمین جشنواره بازی های رایانه ای فجر شامگاه چهارشنبه در سالن همایش های حجاب برگزار و به برندگان بخش های مختلف اهدا شد. همچنین تعدادی از بازی های نیز دیپلم افتخار از هیات داوران دریافت کردند. برندگان «تندیس غزال زرین» دهمین جشنواره بازی های رایانه ای فجر به این شرح است:

سبک کلمه ای و اطلاعات عمومی: «شورش پادشاهی ها» محمدصاق علیزاده

سبک اکشن، اکشن ماجرایی: «مدال ذوالفقار»، سیدهادی موسوی

سبک ماجرایی: «حفره ای در اتاق من»، سامان کاظمی

سبک پازل: «زاغ، روایت اول»، امیرحسین محمدی فر

سبک تفننی: «از طرف ایوا»، زینب سادات موسوی

بهترین دستاورد فنی: «شورش پادشاهی ها»، حمیدرضا پورمهدیان

بهترین دستاورد طراحی: «شورش پادشاهی ها»

بهترین دستاورد هنری و زیبایی شناسی: «از طرف ایوا»، زینب السادات موسوی

بهترین دستاورد موسیقی: «مدال ذوالفقار- حلقه سیاه»، سید عمادالدین موسوی

بهترین دستاورد صدا و افکت صوتی: «نبرد با استعمار، رئیسعلی دلواری»

بهترین دستاورد روایت و داستان: «مدال ذوالفقار»، سیدهادی موسوی

بهترین دستاورد فرهنگی: «مدال ذوالفقار - حلقه سیاه»، سیدهادی موسوی

جوایز بخش نگاه مردمی

بهترین بازی مورد انتظار: «مدال ذوالفقار - حلقه سیاه»، سیدهادی موسوی

جایزه بازی سال

«از طرف ایوا»، زینب سادات موسوی

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.


منبع: همشهری آنلاین