• تیم محتوای وبپیما
  • دوشنبه 15 اردیبهشت 1404
  • 16 دقیقه

کارگاه گلابگیری در خانه

به گزارش سرویس مجله وبپیما به نقل از همشهری - شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید گلابگیری به شیوه سنتی چطور انجام می شود و چه مراحلی دارد، انواع گلاب چیست و دستگاه های گلابگیر در شکل های جدید چگونه هستند؟ اگر طرفدار تجربه های جدید مثل درست کردن گلاب در خانه هستید، این راهنما به شما کمک می کند.

مراحل گلابگیری به شیوه سنتی

معرفی: گلابگیری به شیوه سنتی مراحل خاص خود را دارد که این فرآیند حدود ۷ ساعت طول می کشد. دیگ مسی، پارچ، قرابه، نی و شیشه از مهم ترین وسایل گلابگیری به شیوه سنتی هستند.

چند قدم تا تولید گلاب

پیش از هر کاری، دیگ های بزرگ مسی آماده می شوند. دیگ هایی که متناسب با حجم گل هایی است که چیده خواهند شد. قدم بعدی، مرحله چیدن گل هاست. تولیدکنندگان گلاب، پیش از طلوع آفتاب که هنوز غنچه ها باز نشده اند، به سمت باغ های اطراف شهر می روند و گل ها را داخل پارچه، سبد یا کیسه ای بزرگ می ریزند. مرحله سوم عطرگیری است. در این مرحله گل ها داخل دیگ ها ریخته شده و بعد به ازای هر یک کیلو گلبرگ را با یک لیتر آب در آن می ریزند و روی حرارات ملایم قرار می دهند. بخارهای متصاعد شده از لوله های استیل و آلومینیومی دیگ می گذرند و بعد از خنک شدن به وسیله آب سرد به گلاب تبدیل شده و داخل پارچ ریخته می شود.

کارگاه گلابگیری در خانه

فوت و فن های گلابگیری

معرفی: برای اینکه گلاب باکیفیت و مرغوب تولید شود، باید بعضی فوت و فن ها را به کار بگیرید. تولیدکنندگان حرفه ای این محصول این نکات را رعایت می کنند.

گلاب از نوع مرغوب

در مدت گلابگیری شدت شعله آتش باید ملایم و یکنواخت باشد. هر چه زمان تقطیر گلاب بیشتر باشد، محصول بهتری به دست خواهد آمد. گل هایی که برای گلابگیری استفاده می شوند، باید صبح زود چیده شوند، تا عطر بهتری داشته باشند. هرچه میزان گل در گلابگیری بیشتر باشد، گلاب، مرغوب تر خواهد بود. از ویژگی های اصالت گلاب در این است که طعم تلخی گلاب پس از چشیدنش نباید در دهان بماند. در کنار شیوه سنتی که وسایل مورد نیاز خود را دارد، دستگاه های جدیدی نیز وارد بازار شده تا گلابگیری به شیوه نوین و سریع تر انجام شود.

کارگاه گلابگیری در خانه

انواع دستگاه های گلابگیری

معرفی: گلابگیری به روش صنعتی و سنتی، با استفاده از دستگاه های مختلف انجام می شود. هر کدام از این دستگاه ها، شیوه کار متفاوتی دارند.

تولید گلاب با روش سنتی و صنعتی

دستگاه تقطیر آزمایشگاهی سرعت گلابگیری را بالا و این عمل را در مدت زمان کمی انجام می دهد. این دستگاه دارای ۳ بخش مخزن اصلی تقطیر، کندانسور و مخزن جمع آوری عرق تولید شده است. از دستگاه تقطیر استیل با توجه به حجم تولید می توانید در عطاری ها، منازل و مغازه ها در زمینه تولید عرقیات گیاهی و تهیه گلاب بهره ببرید. این دستگاه مجهز به ۲ بخش اصلی گرم کننده و خنک کننده است. مدل صنعتی دستگاه تقطیر عملکردی مشابه نمونه های کارگاهی دارد و از ۵ قسمت مجزا مانند دیگ پخت، دیگ بخار، کندانسور، عصاره گیر و برج خنک کننده تشکیل است. کاربرد دستگاه تقطیر برقی آنالوگ برای ظرفیت های پایین و استفاده در منازل و کسب و کارهای کوچک است. جنس مخزن از استیل مرغوب بوده و حدود ۴ الی ۸ لیتر حجم دارد. دستگاه برای عرق گیری نیاز به آب جهت خنک کردن ندارد.

کارگاه گلابگیری در خانه

گلاب خانگی

معرفی: تهیه گلاب خانگی، کارچندان پیچیده ای نیست و چند مرحله ساده دارد که با قابلمه، کتری و ظرف شیشه ای امکان پذیر است، اما باید حتماً با دقت انجام شود.

۳۰ دقیقه تا عطر گلاب

برای تهیه گلاب خانگی ابتدا باید گل های محمدی را به آرامی پرپر کنید. یک قابلمه مناسب برای گلاب گیری در نظر بگیرید. یک فنجان در وسط قابلمه بگذارید. گلبرگ ها را در اطراف فنجان داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. دقت داشته باشید که آب باید روی گلبرگ ها را بگیرد. سپس گلبرگ ها را روی حرارت کم بگذارید. در قابلمه را به صورت برعکس روی آن بگذارید. صبر کنید آب کم کم به جوش بیاید. با جوش آمدن آب، چند تکه یخ روی در قابلمه بگذارید. در این مرحله شاهد جمع شدن عصاره گلاب در فنجان وسط قابلمه خواهید بود. این عصاره همان بخار داخل قابلمه است. پس از گذشت ۳۰ دقیقه در قابلمه را برداشته و فنجان داخل را خارج کنید. آب جمع شده داخل فنجان، گلاب خالص است که می توانید آن را از صافی هم رد کنید. بعد داخل ظرف مناسب ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

کارگاه گلابگیری در خانه

منبع: روزنامه همشهری

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.


منبع: همشهری آنلاین