درست کردن پیازو ؛ قدیمی ترین غذای زنجانی ها برای شام
به گزارش سرویس مجله وبپیما به نقل از همشهری - پیازو از قدیمی ترین غذاهای زنجان است که ظاهری شبیه به اشکنه یا آش دارد و در گذشته بیشتر برای شام مصرف می شد. ماده اصلی پیازو، تورتا است؛ کفی که هنگام جوشاندن روغن زرد، از روی آن می گیرند و در زبان آذری به آن «ساری یاغ» می گویند.
مواد لازم
یک پیمانه عدس
یک پیمانه آلوچه و برگه زردآلو
یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و خرد شده
۲ قاشق غذاخوری گردو آسیاب شده یا آرد گندم
یک پیمانه گوجه فرنگی یا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
روغن حیوانی، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه پیازو
پیاز خرد شده را در روغن کمی سرخ کنید و سپس گردو آسیاب شده یا آرد گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
در ادامه رب یا گوجه فرنگی خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و وقتی بوی خامی آن ها گرفته شد، عدسی را که از قبل خیس کرده بودید، همراه با آب کافی به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که عدس روی حرارت ملایم کاملا بپزد.
در اواخر پخت، آلوچه و برگه های زردآلو که از قبل در آب گرم خیسانده بودید، به خوراک اضافه کنید تا بپزد و ترشی آن ها به خورد غذا برود. برخی افراد در این غذا از گوشت قلقلی و لپه استفاده می کنند.
منبع: ایرنااین خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و وبپیما صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع: همشهری آنلاین